Skip to main content

Stage Creatieve Content

Stage Creatieve Content (hbo)

Volg je een opleiding in de richting van Creative Business (Media, Informatie en Communicatie), Marketing of Communicatie? En ben jij op zoek naar een creatieve stage waarin je je talenten verder kunt ontwikkelen? Scroll dan snel verder!

Wat bieden wij?

Wij bieden hbo-studenten een leuke en uitdagende stageplaats voor minimaal 32 tot maximaal 36 uur in de week. Start in september 2022 en in februari 2023. In overleg is het mogelijk om deels extern te werken. Je gaat aan de slag bij een kleinschalig bedrijf in een huiselijke sfeer (kantoor aan huis) en je valt direct onder Dennis Moekotte, de eigenaar van het bedrijf. Wij bevinden ons in Roombeek, een levendige wijk met veel ondernemerschap en een bijzondere architectuur. Ook hebben we twee kantoorhonden die af en toe van jouw aandacht genieten. Het succes van de stage wordt grotendeels bepaald door de mate van zelfstandigheid en eigen input.

Je ontvangt van ons een marktconforme stagevergoeding.

Heb je al enige ervaring? Dat is zeker een pré.

Eigen inbreng en een hoge mate van professionaliteit vinden we zeer belangrijk. Uiteraard krijg je veel kansen om te leren en jezelf te ontwikkelen.

Wat ga je doen?

Je gaat aan de slag met content! De ene dag schrijf je een goede social media post, een blog of een webtekst. De andere dag help je tijdens videoproducties of pak je je eigen videoproject op! Daarnaast maak je foto’s, ga je bezig met het maken van nieuwsbrieven en kom je met gave ideeën voor online kanalen, (website en social media) zowel van onszelf als van onze partners. Je gaat ook actief langs bij onze partners om de content op te halen.  Je stelt een contentkalender op en houdt deze actueel. Bovendien ga je aan de slag met formats voor videocontent. Je werkt dit uit in een plan en gaat praktisch bezig met de uitvoering (opnames en editing) en plaatsing. Needless to say werk je mee aan de organisatie van grotere en kleinere videoproducties voor partners als University of Twente, Saxion, Navitas en vele anderen. Programma’s als Photoshop, Illustrator, Final Cut Pro en After Effects zul je vaak open hebben staan.

Eigenlijk zijn je taken eindeloos...

 • Maken van social media content (tekst, beeld, video/animatie)
 • Schrijven van blogs en webteksten
 • Beheren van de websites en social media kanalen van onszelf en van onze partners
 • Opzetten, plannen en bijhouden van de content via de contentkalender
 • Ontwikkelen nieuwe formats voor videocontent
 • Meedraaien met lopende videoproducties
 • Doorontwikkelen / meedenken huisstijl Moekotte Media
 • Vloggen (opnemen en editen)
 • Ontwikkelen animaties/motion graphics
 • Diverse ad hoc werkzaamheden zoals: offertes aanvragen, contact met winnaars van acties etc.

...En kun je er alles uithalen als je maar wilt!

Dit ben jij...

Wij zoeken iemand die enthousiast is en in staat is om nieuwe dingen voor te stellen en uit te proberen. Je leeft voor video en je hebt al aardig wat gedaan als het aankomt op videocontent. Of je denkt dat je je hierin snel kunt ontwikkelen. Daarnaast vind je het leuk om naast video ook met andere soorten content bezig te gaan. Ook is het belangrijk dat je zowel zelfstandig als in teamverband kunt werken. Je bent doelgericht, taakgericht en servicegericht, waarbij je de planning goed weet te bewaken. Verdere eigenschappen die wij zoeken zijn:

 • Je volgt een bachelor studie in de richting van Creative Business, Marketing of Communicatie
 • Je bent voor minimaal vier dagen in de week beschikbaar en hebt een flexibele werkhouding.
 • Je beheert de basis van diverse programma’s en hebt creatieve skills
 • Je hebt een goed gevoel voor welke content geschikt is voor welk medium
 • Je bent assertief en ziet waar kansen liggen
 • Je bent accuraat en hebt oog voor details
 • Je bent een teamplayer, maar kan ook zelfstandig taken oppakken
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift

Sander... wat vond jij er eigenlijk van?

Tijdens mijn stage heb ik veel ruimte gehad om mee te werken aan allerlei leuke projecten. Zowel voor de grote als de kleinere partners van Moekotte Media. Ik heb eigenlijk alle aspecten van het bedrijf wel kunnen zien, dit komt vooral door het voordeel dat het een kleiner bedrijf is. Je bent dus ook echt hard nodig bij projecten. Ik heb gefilmd door heel Nederland, heb zelfs video’s ge-edit voor bedrijven uit Las Vegas. Hoe gaaf is dat! Daarnaast heb ik ook de ruimte gekregen om met mijn eigen projecten bezig te gaan. Op het moment dat ik een idee had wat leuk kon zijn voor het bedrijf mocht ik al mijn energie daarop storten. Op wat nuttige feedback na kreeg ik echt de ruimte om zelf de projecten tot een succesvol einde te brengen. Al met al heb ik hier een drukke maar ook zeer leerzame stageperiode gehad. Als het aan mij ligt dus echt een aanrader!

Sander KamphuisAllround Stagiair

WIE ZIJN WIJ?

Moekotte Media staat voor authentieke, pakkende verhalen in creatieve uitingen. We werken resultaatgericht aan krachtige mediaproducties op basis van de vraag van onze klanten. We zijn een sparringpartner en het productiehuis voor video, animaties, fotografie en teksten.

Ontzorgen zit in ons DNA. Dat betekent dat we onze partners dát bieden waar ze naar op zoek zijn. We doen er alles aan om organisaties te doorgronden om zo de passende communicatiemiddelen te produceren. Waar een ander genoegen neemt met een goed verhaal, maken wij er een trending topic van. Passievol en écht.

Moekotte Media. Vertel meer.

https://www.youtube.com/watch?v=6QXt25EbVJY

HOT POSTS

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden met ID 1.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

Is dit de stageplek die jij zoekt en denk je een goede aanvulling te zijn op ons team? Aarzel niet en reageer direct. Stuur je sollicitatie en cv naar info@moekottemedia.nl t.a.v. Dennis Moekotte