Skip to main content

Ik ben Siebe, 21 jaar, en momenteel in mijn derde jaar van Communication and Multimedia Design aan de HAN in Arnhem. Al vijf maanden loop ik stage bij Moekotte Media als stagiair Video en Editing.

Waarom stagelopen bij Moekotte Media?

Wat ik geweldig vind aan stagelopen bij Moekotte Media is dat het een klein bedrijf is met een groot bereik. Hierdoor functioneer je meer als een volwaardige werknemer dan als stagiair. Je krijgt diverse taken en mag aan bijna alles meewerken. Bovendien heerst er een persoonlijke sfeer; elke middag is het tostitijd en de gezelligheid is nooit ver te zoeken.

Wat doe ik op een dag?

Mijn gemiddelde stagedag bestaat voornamelijk uit editen, maar er is altijd variatie. Wekelijks zijn er nieuwe opdrachten en regelmatig staan er filmopdrachten op de planning. Bij zulke opdrachten help ik vaak met filmen of het opzetten van de belichting, en schiet ik behind-the-scenes beelden voor de sociale media. Deze beelden edit ik dan tot een korte reel.

Wat vind ik het leukst?

Filmdagen brengen me op plekken waar ik anders nooit zou komen. Zo heb ik enkele dagen gefilmd in de Grolsch-fabriek voor een instructievideo voor medewerkers en een dag op Saxion voor opleidingsvideo’s. Ook het editen van video’s vind ik erg leuk; ik krijg veel creatieve vrijheid om iets moois te maken. Vaak voeg ik iets speciaals toe in After Effects om de video’s extra bijzonder te maken.

Het is ook motiverend om te zien dat de dingen die ik maak daadwerkelijk gebruikt worden. In tegenstelling tot schoolprojecten die enkel voor docenten zijn, creëer ik hier echte producten voor bedrijven die ze ook echt gaan publiceren.

Wat heb ik geleerd?

Tijdens mijn stage heb ik geleerd hoe het is om met echte klanten te werken en hoe waardevol feedback kan zijn. Ik heb geleerd om gestructureerd te werken binnen een bedrijf met vaste tijden en een wekelijkse startup. Daarnaast heb ik veel ervaring opgedaan met video-editing en nieuwe vaardigheden geleerd, zoals het mixen van audiolevels, kleurbewerking en het werken binnen Title/Action safezones.

Mijn stage bij Moekotte Media heeft me veel praktische werkervaring en vaardigheden opgeleverd. Ik heb veel over mijn eigen interesses geleerd en mijn passie voor video en editing is hierdoor versterkt. Ik ben dankbaar voor de kans om hier stage te lopen!

Stage lopen bij Moekotte Media?

Dennis Moekotte

Dennis heeft Moekotte Media in 2011 opgericht. Hij was al vanaf jongs af aan geïnteresseerd in video en techniek. Dat begon met het vastleggen van verjaardagsfeestjes in de familie tot aan een journalistieke opleiding en carrière. Dennis produceert, filmt, regisseert, monteert, fotografeert, schrijft en ontwerpt. Met zijn oog voor detail weet Dennis op een creatieve manier de juiste boodschap te vertellen. In zijn vrije tijd houdt Dennis van wandelen met zijn twee honden en gezellig afspreken met vrienden.