It’s all about nano!

Nanotechnologie is overal om ons heen. Bij MESA+ geloven ze in het realiseren van grootse oplossingen door het extreem kleine. Meer dan 500 onderzoekers werken dagelijks aan oplossingen voor hedendaagse vraagstukken. Het instituut voor nanotechnologie richt zich op maatschappelijke uitdagingen in vier toepassingsgebieden: Gezondheid, AgriFood & Water, Veiligheid en Energie & Duurzaamheid.

De MESA+ NanoLab cleanroom is het centrale laboratorium voor activiteiten op het gebied van micro- en nanofabricage. De cleanroomfaciliteit wordt gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek, door bedrijven en voor het onderwijs.

De bestaande corporate video van MESA+ was al een aantal jaren oud. Tijd om nu eens echt goed te laten zien waar MESA+ allemaal om draait! Het doel van de video is om de doelgroepen te informeren over en kennis te laten maken met MESA+.

Daarnaast is het doel om de kijker te overtuigen van de kwaliteiten van het instituut, de onderzoekslijnen verder uit te leggen en de ambitie kenbaar te maken. Ook wordt de relatie met het onderwijs duidelijk. Dit alles zodat partners de stap zetten om samen te werken met MESA+.

De doelgroep is breed neergezet. We focussen op de (toekomstige) samenwerkingspartners van het instituut, bestaande uit technologiebedrijven, (internationale) kennisinstellingen en ketenpartners. Een corporate film is een ‘algemene’ video dus deze wordt ook breed worden ingezet voor andere doelgroepen. Bijvoorbeeld tijdens rondleidingen in het Nanolab of tijdens presentaties op beurzen.

Onze corporate video belicht niet alleen de ambities van het instituut maar omhelst ook voorbeelden van de eerder genoemde toepassingsgebieden. Aan de hand van interviews worden deze toepassingsgebieden ondersteund.

Client

Scope

  • Concept
  • Script
  • Opnames
  • Voice-over
  • Edit

Behind the scenes & screens

The MESA+ Institute brings research, education and innovation together.

Wat vindt MESA+ ervan?

“Een nieuwe corporate video maken voor het MESA+ instituut doen we niet zomaar even. Voor het filmen in diverse labs en uiteraard in de cleanroom is een goede voorbereiding – en daarmee ook het nodige geduld – nodig. We moeten voldoen aan de veiligheids- en voorzorgsmaatregelen en dat vraagt om een goede planning en samenwerking. Gelukkig werken we al langer samen met Moekotte Media en weten ze hoe het er bij ons aan toegaat en is er veel begrip voor deze benodigde maatregelen. Die langdurige samenwerking zorgt ervoor dat Moekotte Media goed met ons mee kan denken van A tot Z; zowel over het script als locaties en bijpassende beelden. Tijdens het proces en de filmdagen was er veel aandacht voor details en daardoor hebben we een resultaat neergezet waar we allemaal trots op zijn. Op naar de volgende samenwerking!”

Jeanine ValsterCommunicatieadviseur - MESA+ Institute

Het resultaat

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een corporate movie?