Maak het verschil in de wereld van morgen!

Welkom bij Saxion, waar talent gedijt in een open cultuur. In een tijd waarin de zoektocht naar toptalent intensiever is dan ooit, hebben wij samen met Saxion hard gewerkt om hun unieke werkplek in de schijnwerpers te zetten.

De uitdaging

Nadat we al eens eerder een reeks videotestimonials over ‘Werken bij Saxion’ hebben geproduceerd, mochten we opnieuw aan de slag. In deze veeleisende arbeidsmarkt is doordachte arbeidsmarktcommunicatie cruciaal. Daarom hebben we ons gericht op het ontwikkelen van een krachtige strategie om gedreven professionals aan te trekken.

Client

Scope

  • Strategie
  • Script
  • Opnames
  • Voice-over
  • Edit
  • Animaties
  • Ondertiteling
  • Thumbnails

Behind the scenes & screens

Onze oplossing

Corporate video

We hebben een voorstel gedaan dat de kern van Saxion’s belofte vastlegt: een bedrijfscultuur die ruimte biedt aan talent en waar openheid de norm is. Onze focus ligt op employer branding, omdat we begrijpen dat dit in de huidige arbeidsmarkt het verschil maakt. Ondernemend, enthousiast, durf, samenwerkingsgericht en persoonlijk. Deze vijf waarden horen bij de unieke positionering en het sterke merk Saxion. Met de waarden in ons achterhoofd hebben samen met Saxion door middel van storytelling een krachtige corporate video gemaakt. Met als doel de hogeschool te positioneren als topwerkgever waar je je optimaal kan doorontwikkelen.

Videotestimonials

Daarnaast hebben we een viertal videotestimonials geproduceerd om Saxion niet alleen neer te zetten als prettige werkgever, maar ook de verhalen te delen van de mensen die het hart van Saxion vormen. Verhalen over de docent, de manager, de onderzoeker en de ondersteuner. We richten ons niet alleen op de potentiële medewerkers maar betrekken ook de eigen medewerkers als ambassadeurs van het merk Saxion. De verhalen zijn authentiek, oprecht en belichten verschillende facetten van het werken bij Saxion. We hanteren een uniform format waarin drie vragen worden beantwoord.

De docent

Paul is docent bij Saxion. Bekijk de video om meer te weten te komen over zijn dagelijkse werkzaamheden.

De manager

Door middel van ontwikkelingsgesprekken motiveert Susanne haar team om het beste in zichzelf naar boven te halen.

De onderzoeker

Mijke doet onderzoek naar een inclusieve samenleving. Wat maakt haar een echte Saxion-onderzoeker?

De ondersteuner

Hoe kan het onderwijs beter worden gemaakt? Tom levert samen met zijn collega’s een waardevolle bijdrage aan het onderwijs.

De voertaal is Nederlands, maar met ondertiteling in het Engels en Nederlands zorgen we ervoor dat de verhalen overal begrepen worden. Ook hebben we nog kortere teasers gemonteerd. Net als bij de corporate video kunnen deze testimonials op verschillende platforms worden ingezet. Of het nu op de website van Saxion is, op LinkedIn, Facebook, Instagram, of andere sociale mediakanalen… We hebben ervoor gezorgd dat de video’s overal resoneren waar potentiële medewerkers te vinden zijn.

Saxion’s belofte is dat je terecht komt in een open organisatie met en voor talent.

Wat vindt Saxion ervan?

“Moekotte Media heeft ons geholpen met de ontwikkeling van vijf 'Werken bij Saxion' video’s. Ze hebben dit proces met veel geduld, proactiviteit en creativiteit begeleid. Middels een mooi digitaal dashboard was het hele productieproces voor ons ook goed inzichtelijk. We zijn blij met het eindresultaat van de video’s en kijken terug op een prettige samenwerking.”

Lotte Sträter MScAdviseur Arbeidsmarktcommunicatie - Hogeschool Saxion

Jouw arbeidsmarktcommunicatie naar een hoger level brengen?