Krachtige campagnespot en een zestal informatieve video’s voor social media.

D66 Enschede heeft ons ingeschakeld om videocontent te produceren voor hun campagne in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. We hebben een krachtige campagnespot bedacht welke aansluit op het verkiezingsprogramma van D66. We zijn aan het werk gegaan met het schrijven van het script, het regelen van de figuranten en het rondmaken van de planning.

Daarnaast hebben we zes informatieve video’s geproduceerd aan de hand van het verkiezingsprogramma, met de thema’s: ‘kansengelijkheid’, ‘een duurzame stad’ en ‘een leefbare stad’. Deze zes video’s werden als gesponsord bericht ingezet op sociale media. We boden ook advies en ondersteuning met het inplannen en uitzetten van de video’s op diverse kanalen.

Client

Scope

  • Concept
  • Strategie
  • Filmen
  • Edit
  • Ondertiteling
  • Contentplan

Campagnevideo: het resultaat

Deze campagnespot blinkt uit in het overbrengen van één duidelijke boodschap: er is goed leiderschap nodig om de problemen van Enschede anders en voortvarender aan te pakken. Stem daarom op D66 om dat te bewerkstelligen.

De kracht van bovenstaande opbouw ontstaat door het geheel. We beginnen de video met een constatering van een situatie die voor veel mensen ongewenst is en waar de politiek een antwoord op moet vinden.

In Enschede is dat issue nu de gegroeide tegenstellingen tussen mensen.

Vervolgens stellen we kijkers de retorische, maar sterk activerende vraag wat er gebeurt als we doorgaan met de verkeerde keuzes te maken. Kiezers gaan zich een beeld vormen en zien dit tegelijkertijd op hun scherm voorbij komen.

Vervolgens geven we antwoord op die vraag. Dit is wat we wél moeten willen en waarom je zou moeten stemmen op D66: Een stadsbestuur dat omkijkt naar mensen en toekomstgericht bezig is. We sluiten af met de slogan van D66 Enschede: laat iedereen vrij, maar niemand vallen.

Themavideo’s: de resultaten

Naast de campagnespot hebben we ook zes informatieve themavideo’s gemaakt die inhoudelijk ingaan op ‘kansengelijkheid’, ‘een duurzame stad’ en ‘een leefbare stad’. Deze onderwerpen uit het verkiezingsprogramma hebben wij geproduceerd en uitgeschreven in een script.

Format

Deze ’talking head video’s’ richten hun boodschap rechtstreeks aan de kijker door in de camera te kijken. Op deze manier creëren we een boodschap met een persoonlijke touch. Deze beelden wisselen we af en toe af met snijshots die te maken hebben met het onderwerp. De groene D66-fiets komt als gimmick in elke video terug. Leuk detail: onze producer Rens Weustink is te zien in een van de video’s.

June Nods over een aantrekkelijke stad

Linsey van der Veen over een aantrekkelijke stad

Rens Weustink over een duurzame stad

Sjoerd Helfrich over een duurzame stad

Maschja Baas over een kansengelijke stad

Margarita Jeliazkova over een kansengelijke stad

Videocampagne van A tot Z? Wij bedenken, regisseren en voeren uit.