Informatieve video’s voor Fieldlab CIM

Het Fieldlab Circulaire Innovaties in de Maakindustrie van Saxion bestaat tweeënhalf jaar. In die tijd heeft het Fieldlab heel wat successen behaald. Want Nederland moet in 2050 circulair zijn.

Tijdens de opening in 2020 is ons gevraagd al gevraagd een video te maken. Anderhalf jaar later mochten wij de balans opnemen. En nu weer een jaar later produceerde wij maar liefst drie video’s in opdracht van Saxion: een algemene video over het Fieldlab. Een video over het Business Model Lab en een aftermovie van een werkconferentie.

Client

Scope

  • Concept
  • Script
  • Opnames
  • Edit
  • Voice-over
  • Ondertiteling

Het resultaat

Het Fieldlab CIM helpt bedrijven met circulair ondernemen. Al veel stappen zijn gezet met diverse bedrijven en kennispartners in de regio. In deze video hebben we enkele samenwerkingen uitgelicht en laten we zien op welke manier het Fieldlab samenwerkt met het bedrijfsleven. Het verhaal wordt verteld door een voice-over en interviews ondersteunen dit verhaal. Daarnaast hebben we mooie beelden gemaakt op locatie in Staphorst en Enschede. Voor de interviews maakten we gebruik van onze automatische slider, dat zorgt voor een dynamisch beeld.

Informatieve video en aftermovie

Business Model Lab

Deze video produceerden we in een greenscreen studio. De geinterviewde las de tekst op via autocue. In de montage hebben we de groene wand vervangen door relevant beeldmateriaal.

Aftermovie

Tijdens de werkconferentie maakten wij beelden en hielden we interviews met organisatie en gasten. Zo ontstond er een mooie terugblik op de dag in de vorm van een aftermovie.

“Moekotte Media heeft voor ons jaarevent een mooie, heldere video ontwikkeld. Ik kijk terug op een energieke samenwerking. Dennis en Rens zijn erg gemotiveerd, hebben verstand van zaken en komen met veel nieuwe, toepasbare ideeën en aanvullingen voor zowel het script als op de set zelf. Met als resultaat een video die wij met trots konden presenteren op het event en andere digitale kanalen.”

Elsa OosterhoffCommunicatie Fieldlab CIM - Saxion

Een informatieve video nodig? Met of zonder interviews? We denken graag mee!