Skip to main content

Vanwege de corona pandemie kunnen wij al twee jaar niet of nauwelijks in grote groepen bij elkaar komen. Evenementen, presentaties, webinars, bijeenkomsten, vergaderingen; ze worden massaal online gehouden. Ook na deze crisis zullen online-, een hybride evenementen niet meer weg te denken zijn uit onze samenleving. Welkom in de toekomst!

Inmiddels wordt het vaak genoemd; ‘Neemt u ook deel aan hun online evenement?’ of ‘Dat interessante webinar al gevolgd?’, maar nog steeds komt regelmatig de vraag terug; ‘Wat is eigenlijk een webinar of online evenement?’. Het wordt tegenwoordig heel veel gedaan; het organiseren van een (interactief) webinar. Maar wat is dat nu precies en wat zijn de mogelijkheden?

Een online evenement is een (interactieve) live-uitzending via internet. Het is mogelijk om vanaf één locatie een presentatie te geven of een show neer te zetten. Dit kan zowel vanuit een vaste studio als op een locatie naar keuze. Bij een livestream heb je geen direct contact met het publiek. Toch is het mogelijk om te communiceren dankzij verschillende interactieve opties zoals polls, chatvragen en surveys.  Tijdens de uitzending kunnen kijkers vragen beantwoorden en interactief deelnemen aan een poll. Daarnaast kan het publiek eenvoudig vanachter hun PC of mobiel de uitzending op elke locatie volgen. Ze kunnen zelf bepalen waar ze dan zijn en dat is een groot voordeel. Na afloop van de live uitzending is het programma eenvoudig on-demand terug te kijken. Achteraf haal je daardoor extra kijkers.

Online of hybride evenement. Ze hebben één ding gemeen; ze zijn allemaal online. Bij een hybride evenement is een klein deel fysiek aanwezig in de zaal en kijkt de rest van de deelnemers online mee. Zover de coronaregels het toelaten natuurlijk.

Apparatuur en mogelijkheden

We kunnen ons voorstellen dat niet ieder bedrijf de juiste audio- en videoapparatuur in huis heeft. Wij beschikken over de middelen om jouw livestream tot in de puntjes te verzorgen. Mocht je de mogelijkheden willen weten, neem dan snel contact op.

 

Daniël Plantinga

Als freelance AV-specialist verricht Daniël verschillende werkzaamheden. Zo maakt hij mooie shots met de camera en zet hij deze beelden kundig in elkaar als editor. Daarnaast heeft hij vele livestreams op zijn naam staan. In zijn vrije tijd is Daniël graag in voor een terrasje.