Skip to main content

Afgelopen februari zijn we in opdracht van Navitas naar Den Haag geweest om opnames te maken voor The Hague Pathway College (THPC). The Hague Pathway College biedt academische trajecten aan in samenwerking met De Haagse Hogeschool, die leiden tot wereldwijd erkende bachelordiploma’s. Verdeeld over twee dagen hebben wij zowel een curriculum video als een vlog opgenomen die bedoeld zijn voor studiezoekers, aankomende studenten en hun ouders. In dit artikel geef ik jullie een kijkje achter de schermen en neem ik jullie met een video mee tijdens de opnames voor een vlog voor THPC in Den Haag.

Het begin van de opnames

Dinsdagochtend, 10 uur. De vlog die we vandaag gaan maken wordt ingezet om op een authentieke wijze meer van Den Haag te laten zien aan studenten. Voor de opnames begonnen we zoals afgesproken bij Den Haag HS. Daar ontmoetten we ‘onze’ vloggers, studenten Miray en Elena die beide het THPC traject volgen. Zij vertolken vandaag de hoofdrollen van deze nieuwe vlog. Na de kennismaking konden we het script en de dagplanning doornemen en vervolgens onderweg gaan naar de eerste filmlocatie. Tijdens het lopen richting de dunne bierkade hebben wij de eerste shots gemaakt. Ook op de dunne bierkade hebben wij een aantal shots gemaakt.

Al vloggend de stad door

De volgende stop op onze route was Chinatown. Vanwege de mooie architectuur die daar staat konden we een paar mooie loopshots maken. Daarmee zorgen we er ook voor dat de omgeving goed in beeld wordt gebracht. Bij elke locatie vertelden de vloggers een klein stukje informatie in de camera. Na een klein stukje lopen kwamen we vervolgens aan in het stadscentrum. Omdat er zoveel winkels en mooie gebouwen zijn te vinden in de binnenstad was dit een uitstekende filmlocatie. Locaties als deze kunnen echt de mooie kanten van een stad naar voren brengen. We hebben meerdere shots gemaakt van de verschillende gebouwen, zowel van buiten als van binnen.

Afsluitende woorden en beelden bij Paleis Noordeinde

Onder andere De Passage – een groot winkelcentrum in Den Haag – was een prachtige locatie om beeldmateriaal te schieten. Halverwege de dag kwamen wij aan bij Paleis Noordeinde. Ondanks dat het niet de laatste stop was namen wij hier wel de afsluitende beelden op voor de vlog, dit omdat onze route vlak langs het paleis zou komen. Onderweg naar het Binnenhof hebben we nog een aantal shots opgenomen van onder andere de trams en de fietsers, zodat we voldoende snijshots hadden die tijdens het editen goed van pas kunnen komen. 

Bekijk onze “Behind the Scenes – vlog” over het opnemen van deze vlog

Wat is een vlog?

Nu dat je gelezen en gezien hebt dat we een vlog opgenomen hebben, vertel ik jullie iets meer over een vlog in het algemeen. Een vlog is dus in feite een blog waarbij video als medium gekozen wordt. Vaak filmt (en monteert) de sprekende persoon voor de camera de vlog zelf, waardoor de video een ongedwongen stijl krijgt. Daarnaast creëer je het gevoel van een persoonlijk gesprek tussen de “vlogger” en de kijker. Dit zorgt er dan ook voor dat je de kijker echt mee kan nemen in het moment en dus in jouw persoonlijke verhaal. Een vlog is dus echt een informele video en in het geval van The Hague Pathway College is een vlog een perfect middel om potentiële studenten aan te spreken en ze op een laagdrempelige manier meer te vertellen.

Door een vlog te maken kunnen potentiële klanten dus zien wat je in huis hebt. Belangrijk is dan wel dat de persoon die vlogt met gemak kan vertellen over het onderwerp wat je op beeld wil hebben. Dit maakt de vlog snel en laagdrempelig en daarmee makkelijker om te kijken. 

Je kunt een vlog zelf maken, maar je kunt de vlog ook door ons laten produceren. Wij helpen je met alles. Van het schrijven van een script, tot het zelf filmen van de content, tot het monteren van een professionele vlog. Wil je meer weten over vlogs en wat er bij ons mogelijk is? 

Neem dan nu contact met ons op!

Oja, en ben je benieuwd naar het resultaat van de vlog voor THPC? Het resultaat laat nog even op zich wachten, maar volgt snel in ons portfolio.

Sander Kamphuis

Sander versterkt het team als allround stagiair. Hij houdt van het maken van video’s en foto’s maar ook van het bedenken en samenstellen van allerlei content. Sander is leergierig en is daarom bij zoveel mogelijk stappen in het proces betrokken. Naast het maken van content besteedt Sander veel tijd aan hobby’s als voetbal en racen.