Skip to main content

Hoi! Ik ben Anoek Bonthuis, 24 jaar en een student van Hogeschool Saxion. Ik volg de opleiding Creative Business en ben bijna klaar met mijn opleiding. Ik loop nu fulltime stage bij Moekotte Media om me te verdiepen in het werk van een videomaker en ervaring op te doen in het werken bij een creatief bureau.  

De sollicitatie

Voordat ik aan de stage begon heb ik bij veel diverse bedrijven gesolliciteerd. Door dit te doen heb ik veel verschillende gesprekken gehad. De verwachtingen die de bedrijven hadden liepen uiteen. Bij Moekotte Media zochten ze een stagiair(e) die al een beetje wat kan, veel wil leren en initiatief toont. Tijdens mijn sollicitatie heb ik een portfolio website gemaakt om mijn werk te presenteren. Hieruit kwam een vervolggesprek om elkaar beter te leren kennen. Het was een informeel gesprek in een huiselijke setting. Ik was direct enthousiast en voelde mij erg op mijn plek bij Moekotte Media.

Mijn verwachtingen

Moekotte Media is een kleinschalig bedrijf dat ontzettend snel groeit. Hierdoor had ik de verwachting dat ik kon meedraaien in meerdere projecten. Ook verwachtte ik meer ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en aandacht. Dit vind ik meer bij mezelf passen en dat geeft ook een fijne werksfeer. Of die verwachtingen ook zijn uitgekomen? Dat lees je iets verderop. Voor mijn sollicitatie heb ik de website en sociale mediakanalen goed bekeken om zo een duidelijk beeld te krijgen van wat Moekotte Media doet. De keuze voor dit bedrijf was dus snel gemaakt.

De stage

Als video en editing stagiair hou ik me bezig met het gehele productieproces. Dat betekent dat ik tijdens de preproductie mee op gesprek mag gaan om de wensen van de klant duidelijk in kaart te brengen. De voorbereidingen zetten we in een script en de draaidagen worden ingepland. Tijdens dit proces heb ik de vrijheid om mijn eigen creatieve ideeën te benoemen.

Tijdens film- en fotografiedagen assisteer ik daar waar nodig is. Ik help met het opbouwen van de set en denk mee over het lichtplan. Door te observeren en gewoon te doen leer ik van mijn collega’s. Moekotte Media heeft alle apparatuur in huis en deze stageplek is dus een ideale plek om als beginnende filmmaker veel te oefenen. Tijdens de opdrachten door krijg je hier ook veel ruimte voor. Bijvoorbeeld om cameraskills te ontwikkelen, zelf een project te bedenken, tutorials te kijken of aan stageopdrachten voor school te werken.

In de postproductie gaan we aan de slag met de editing en nabewerking. Je kunt als voorbeeld: een tijdlijn gaan maken, ondertiteling toepassen of misschien de kleur gaan bewerken. Dit ligt net aan de opdracht waar je mee bezig bent. Na deze fase is de productie af en kan het eindresultaat worden ingeleverd.

Het allerleukst van de stage vond ik de diversiteit in het werk. Elke dag is anders. De ene dag ging ik mee naar Deventer voor een fotoshoot en de volgende dag maakte ik een ‘Behind the Scenes’ video over een filmdag. Ik ga nu verder met afstuderen en neem veel ervaring uit de stage mee in mijn verdere carrière. Mijn verwachtingen vooraf zijn dus zeker uitgekomen.

Stage lopen bij Moekotte Media?

Dennis Moekotte

Dennis heeft Moekotte Media in 2011 opgericht. Hij was al vanaf jongs af aan geïnteresseerd in video en techniek. Dat begon met het vastleggen van verjaardagsfeestjes in de familie tot aan een journalistieke opleiding en carrière. Dennis produceert, filmt, regisseert, monteert, fotografeert, schrijft en ontwerpt. Met zijn oog voor detail weet Dennis op een creatieve manier de juiste boodschap te vertellen. In zijn vrije tijd houdt Dennis van wandelen met zijn twee honden en gezellig afspreken met vrienden.