Skip to main content

Animatie

2d animatie, 3d animatie en hybride explainers

Complexe zaken helder maken. Met een animatie kun je moeilijke materie toch op een duidelijke manier overbrengen naar jouw doelgroep. Dat kan zowel in 2d als in 3d. Of maak gebruik van een hybride explainer, de combinatie tussen beeld en animatie.

Complexe zaken simpel maken

2d animatie
Motion Graphics in twee dimensies

2D uitleganimatie

Heb je iets uit te leggen en wil je gaan voor een simplistische look? Dan is een 2D uitleganimatie geschikt. In de animatie kunnen objecten, figuren, cijfers en iconen de basis vormen voor het verhaal. Een voice-over kan het verhaal vertellen en de juiste muziek maakt het af. In onze animatiestudio werkt onze motion graphics designer aan illustraties, helemaal volgens jouw huisstijl, die worden uitgewerkt tot heldere animaties.

Realistische weergave

3D animaties

Complexe zaken zijn ook prima uit te leggen met 3D animaties. We visualiseren jouw verhaal in 3D en hebben daardoor veel creatieve vrijheid. We kunnen bijvoorbeeld spelen met cameraposities en kunnen daarmee alle dimensies uitlichten. 3D animaties zijn ook uitermate geschikt voor productvisualisatie. Een mogelijkheid is om het product te ‘ontleden’ en als een soort schets weer te geven. Onze motion graphic designer gaat graag aan de slag om jouw product levensecht te animeren.

UT in the media 2021
Video en animatie gecombineerd

Hybride explainer video

Een hybride explainer is een combinatie van bewegend beeld met geanimeerde graphics. Dit type animatie wordt vaak toegepast om complexe zaken uit te leggen op een persoonlijke manier. Meestal wordt er gebruik gemaakt van een presentator. De graphics verschijnen rondom die persoon. Dit kunnen bijvoorbeeld grafieken en iconen zijn of andere uitingen die het onderwerp verduidelijken. Geïnspireerd door de NOS op 3 explainers bieden wij de hybride explainer video aan. Informatief, duidelijk en persoonlijk.

https://www.youtube.com/watch?v=7p4u7w0TKvY
Voorbeeld van een 2d uitleganimatie

We hebben een animatie gemaakt over onze werkwijze voor het maken van een videoproductie.

Vragen over animaties?

Wat levert een animatie mij op?

De mogelijkheden met animatie zijn eindeloos. Leg jouw dienst of product uit aan je potentiële klanten en zorg voor extra verkopen. Heb je een belangrijke pitch of presentatie? Vertel jouw boodschap dan door middel van animatie. Of wil je wijzigingen in beleid van jouw bedrijf of organisatie op een heldere manier aan je medewerkers communiceren? Animatie is een uitkomst. We kunnen nog meer redenen geven om animatie in te zetten, maar waarschijnlijk weet je zelf heel goed waarom je een animatievideo wilt laten maken. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Wat kost het maken van een animatie?

Helaas is deze vraag niet zo makkelijk te beantwoorden. De kosten zijn sterk afhankelijk van het gekozen animatietype. Een 2d animatie is in de regel goedkoper dan een 3d animatie, want deze kost minder aan arbeidsuren om te maken. En een hybride animatievideo zit vaak ergens tussenin. Hoe lang wordt de animatievideo? Moeten we videobeelden opnemen? Wordt de animatie voorzien van een professionele presentator of voice-over? We kijken eerst naar jouw verhaal, jouw wensen en het doel. Vraag vrijblijvend een offerte aan en we komen snel bij je terug met een inschatting van de kosten.

Hoe snel kunnen jullie een animatie opleveren?

Vrij snel. Als er echt spoed is kunnen we een 2d uitleganimatie al binnen een week opleveren. Een 2d animatie is namelijk makkelijker vorm te geven en te renderen dan een 3d animatie. Afhankelijk van de complexiteit van de animatie is de doorlooptijd van een project twee tot vier weken.

Wat hebben jullie nodig om een offerte te maken?

We willen graag weten wat het doel is van jouw animatie. Op basis daarvan denken we mee over de mogelijkheden voor een animatie en geven we deskundig advies. Verder willen we graag weten welke animatiestijl je aanspreekt en waar de animatie ingezet wordt. Is er een voice-over nodig? Dan nemen we dit mee in het kostenoverzicht. Geef ook aan wanneer je de animatie geleverd wilt hebben, dan houden we hier rekening mee.

Kan ik zelf een script aanleveren?

Natuurlijk kan dat! We zijn benieuwd naar wat jij in gedachten hebt. Samen komen we tot een plan om een succesvolle animatie te ontwikkelen.

Waarom moet ik kiezen voor Moekotte Media?

Als je met ons samenwerkt dan zorgen we voor een animatie op maat die past bij jouw wensen en doelen. We zijn gespecialiseerd in 2d, 3d en hybride animaties en hebben veel ervaring met complexe zaken simpel maken. Daarnaast zijn de lijnen kort, waardoor er snel resultaten worden geboekt. Ons team van motion graphic designers gaat graag aan de slag!

https://www.youtube.com/watch?v=6Pm8IEnRm9k

Professioneel maatwerk op het hoogste niveau. De visualisatie van onze wensen is perfect vertaald door een ervaren en kundig team. Door de korte communicatielijnen was het een prettige en persoonlijke samenwerking. Ik vertrouw mijn toekomstige animaties volledig toe aan Moekotte Media!

Nick EisingSTAIRCK Muscle Care

Met wat voor type animatie kunnen we jou helpen?