Skip to main content

Animatie

2d animatie, 3d animatie en hybride explainers

Complexe zaken helder maken. Met een animatie kun je moeilijke materie toch op een duidelijke manier overbrengen naar jouw doelgroep. Dat kan zowel in 2d als in 3d. Of maak gebruik van een hybride explainer, de combinatie tussen beeld en animatie.

2d animatie
Motion Graphics in twee dimensies

2D uitleganimatie

Heb je iets uit te leggen en wil je gaan voor een simplistische look? Dan is een 2D uitleganimatie geschikt. In de animatie kunnen objecten, figuren, cijfers en iconen de basis vormen voor het verhaal. Een voice-over kan het verhaal vertellen en de juiste muziek maakt het af. In onze animatiestudio werkt onze motion graphics designer aan illustraties, helemaal volgens jouw huisstijl, die worden uitgewerkt tot heldere animaties.

Realistische weergave

3D animaties

Complexe zaken zijn ook prima uit te leggen met 3D animaties. We visualiseren jouw verhaal in 3D en hebben daardoor veel creatieve vrijheid. We kunnen bijvoorbeeld spelen met cameraposities en kunnen daarmee alle dimensies uitlichten. 3D animaties zijn ook uitermate geschikt voor productvisualisatie. Een mogelijkheid is om het product te ‘ontleden’ en als een soort schets weer te geven. Onze motion graphic designer gaat graag aan de slag om jouw product levensecht te animeren.

UT in the media 2021
Video en animatie gecombineerd

Hybride explainer video

Een hybride explainer is een combinatie van bewegend beeld met geanimeerde graphics. Dit type animatie wordt vaak toegepast om complexe zaken uit te leggen op een persoonlijke manier. Meestal wordt er gebruik gemaakt van een presentator. De graphics verschijnen rondom die persoon. Dit kunnen bijvoorbeeld grafieken en iconen zijn of andere uitingen die het onderwerp verduidelijken. Geïnspireerd door de NOS op 3 explainers bieden wij de hybride explainer video aan. Informatief, duidelijk en persoonlijk.

https://www.youtube.com/watch?v=7p4u7w0TKvY
Voorbeeld van een 2d uitleganimatie

We hebben een animatie gemaakt over onze werkwijze voor het maken van een videoproductie.

Wat levert een animatie mij op?

Wat kost het maken van een animatie?

Hoe snel kunnen jullie een animatie opleveren?

Wat hebben jullie nodig om een offerte te maken?

Kan ik zelf een script aanleveren?

Waarom moet ik kiezen voor Moekotte Media?

https://www.youtube.com/watch?v=6Pm8IEnRm9k

Professioneel maatwerk op het hoogste niveau. De visualisatie van onze wensen is perfect vertaald door een ervaren en kundig team. Door de korte communicatielijnen was het een prettige en persoonlijke samenwerking. Ik vertrouw mijn toekomstige animaties volledig toe aan Moekotte Media!

Nick EisingSTAIRCK Muscle Care

Met wat voor type animatie kunnen we jou helpen?