Langere Instagram video's maken met IGTV

Spreek je doelgroep aan met langere videocontent 

Doe jij veel met Instagram en wil jij jouw doelgroep nog langere video’s voorschotelen? Sinds donderdag kan dat want Instagram heeft IGTV, een nieuw videoplatform gelanceerd. Op Instagram kun je video’s uploaden met een maximale lengte van 1 minuut. Met IGTV is deze lengte verlengt tot maximaal een uur. Hiermee gaat Instagram de concurrentie aan met YouTube. Je kunt dus als het ware je eigen TV kanaal opzetten.

Vertical and Mobile First!

In tegenstelling tot YouTube is IGTV ontwikkeld voor verticale video’s op volledig scherm, wat betekent dat het is gemaakt voor mobiel. De steeds populairder wordende verticale video’s vond je tot nu toe alleen op Instagram Stories. IGTV content is zowel in Instagram als in de nieuwe IGTV app te bekijken. Zodra je de IGTV app opent, wordt er content getoond waarbij je kunt filteren op video's speciaal voor jou geselecteerd, video's van je vrienden, populaire video's en reeds bekeken video's. Daarnaast kun je video's liken, reacties achterlaten of naar een vriend sturen via een privébericht. 

Bekijk je statistieken en verbeter je videocontent

Net als op YouTube kun je in IGTV je eigen kanaal aanmaken. Bij het uploaden kun je een titel en een beschrijving invoeren. Ook kun je deze video gelijk delen op Facebook. Na het uploaden beschik je over statistieken zoals vind-ik-leuks, reacties, weergaveaantal, gemiddeld percentage van bekeken video en een grafiek voor doelgroepbehoud.

1 miljard gebruikers

Instagram groeit sterk en is vooral onder jongeren populair. Het platform kent nu 4,1 miljoen gebruikers, en wereldwijd zijn er maandelijks 1 miljard gebruikers actief. 

Professioneel aanpakken

Ben jij van plan langere videocontent te delen op IGTV? En wil je dit professioneel aanpakken? Laat het ons weten, we helpen je graag met het produceren van professionele social media content.