Lijsttrekkers proatn Twents voor onze camera

Afgelopen maandag (6 februari) was ik met een aantal collega's van Tubantia en de Universiteit Twente mee naar Nieuwspoort in Den Haag. Op het programma stond de presentatie van de StemWijzer, waaraan alle lijsttrekkers mee konden doen. Tientallen media stonden in de rij om Rutte, Pechtold, Asscher, Thieme en nog vele anderen te interviewen.

Wij hadden een ander doel.

Want dezelfde lijsttrekkers komen eind februari naar Twente om in discussie te gaan tijdens de 'Van Torentje naar Torentje' debattenreeks georganiseerd door Tubantia en UT.

Ons doel was tweeledig, namelijk om alle lijsttrekkers die naar Twente komen voor de camera te halen en ze hun komst te laten aankondigen op hun eigen manier. Als kers op de slagroomtaart moesten ze ook nog enkele Twentse spreuken uitspreken, en dat was natuurlijk hilarisch en best een beetje moelijk, voor niet Tukkers zijnde. Maar toch dapper dat ze een poging hebben gewaagd. Nadat we alle quotes hadden heb ik het gemonteerd tot een grappig filmpje. Uren nadat het filmpje online werd gezet door Tubantia ging deze al viral. Eva Jinek besteedde er in haar uitzending zelfs aandacht aan! En Tubantia schreef een leuk sfeerverslag over de dag zelf.